Рецепт смажених курячих стегон з приправою «Карі», медом та гірчицею

144 0
1 хвилина на прочитання

Цей рецепт мені випадково прийшов на думку. Бо захотілося чогось смачного з новим смаком. І я вирішила посмажити курячі стегна з приправою «карі», медом та гірчицею. За рахунок карі, м’ясо вийшло красивого кольору та дуже смачним! А мед з гірчицею додали смаку вишуканості.

Інгредієнти:

  • курячі стегна - 5 шт.
  • приправа «карі» - 1,5 чайних ложок
  • мед - 1 чайна ложка
  • гірчиця - 1 чайна ложка (без горки)
  • сіль - 1,5 чайних ложок
  • вершкове масло - 1 чайна ложка (5-10 грам приблизно)
  • цибуля - 1 шт. (середнього розміру).

Ці пропорції я робила виходячи зі своїх смакових уподобань та об’єму м’яса. Взагалі-то, якщо комусь більш подобається гостра, солодка чи солона їжа, - то інгредієнти для маринаду можна регулювати (основне - це карі, мед та гірчиця, ну і сіль за смаком).

Приготування

Промити курячі стегна та скласти у ємність, де вони будуть маринуватися. Додаємо карі, мед, гірчицю та сіль, гарно перемішуємо та залишаємо десь на 30 хвилин, щоб стегна встигли просочитися маринадом. Якщо часу обмаль, то можна і відразу переходити до смаження.

Нагріваємо сковорідку (бажано з високими бортами), додаємо вершкове масло (у мене було масло Гхі - вистачило пів чайної ложки). Після того як масло розійшлося по сковорідці, викладаємо стегна (шкуркою до низу) та смажимо на середньому вогні приблизно 1-2 хвилини, перевертаємо стегна, додаємо нарізану цибулю та смажимо м’ясо з іншого боку, теж приблизно 1-2 хвилини. Потім можна ще раз перевернути та смажити по 1 хвилині з кожного боку, щоб з’явилася красива коринка золотистого кольору. Будьте уважні, на вершковому маслі м’ясо швидко береться коринкою, ніж на олії, та не спаліть цибулю.

Фото смажених курячих стегон після першого перевертання:

Смажені курячі стегна з карі, медом та гірчицею | Фото, початок приготування

Коли обсмажили курячі стегна до золотистої коринки, додаємо води - щоб м’ясо покрилося водою десь на половину. Накриваємо сковорідку кришкою та залишаємо на не великому вогні десь на 30-40 хвилин (приблизно через 10-15 хвилин переверніть стегна на інший бік). Слідкуємо, якщо вода википіла і на дні залишився густий маринад – то блюдо готове. Якщо вода ще залишилася, а м’ясо вже готове, то можна зняти кришку та додати більш вогню, - так вода швидко випарується.

Фото готових смажених курячих стегон з карі, медом та гірчицею:

Фото готових смажених курячих стегон з карі, медом та гірчицею

Подача

В даному випадку, подача м’яса була з картопляним пюре з кропом та салатом (помідор, огірок, цибуля, перець, зелень).

Смажене куряче стегно з картопляним пюре та салатом

Спробуйте, це дуже смачні курячі стегна у такому приготуванні!

Рецепт смажених курячих стегон з приправою «Карі», медом та гірчицею
4.9/5
27
Коментарі (0)

Схожі статті